top of page

Aandoeningen

Aspecifieke nekklachten

Van ongeveer 98% van de nekklachten is niet achterhalen waar ze precies vandaan komen. Dat noemen we aspecifieke klachten. U heeft bijvoorbeeld een stijve nek, verkrampte spieren of kunt uw hoofd niet goed bewegen. Een stijve nek of nekpijn ontstaan vaak doordat de spieren in het nek- en schoudergebied te gespannen zijn of de gewrichten minder makkelijk bewegen. Dat kan komen door een verkeerde houding, stress of belasting die u niet gewend bent.

Voorbeelden aspecifieke nekklachten

-Pijn in nek of schouders
-Hoofdpijn of duizeligheid
-Stijve nek
-Tintelingen in hand of vingers
-Uitstralende pijn naar armen
-Concentratiestoornissen
-Oorsuizen

Wat doet Nekcentrum Valkenswaard? Het professionele multidisciplinaire team van Nekcentrum Valkenswaard is gespecialiseerd in het nekgebied en bijbehorende klachten. Bij Nekcentrum Valkenswaard werken meerdere disciplines onder één dak. Mogelijke disciplines zijn fysio- en manueel therapie, ergotherapie, psychologie, orofaciale fysiotherapie, gnatologie of logopedie. De disciplines werken onderling intensief samen en bespreken uw situatie onder andere in een multidisciplinair overleg. De conclusie uit het uitgebreide onderzoek en het behandelplan bespreken we uitgebreid met u, zodat we samen aan de slag kunnen met uw genezing.


Samenwerking met andere specialisten Nekcentrum Valkenswaard werkt ook intensief samen met specialisten als neurologen, orthopeden, tandartsen, kno-artsen, kaakchirurgen en revalidatieartsen.

bottom of page