top of page

Aandoeningen

Chronische pijn

Chronische pijn vraagt een specifieke en gespecialiseerde begeleiding.

Fysiotherapie bij chronische pijn

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van het lichaam. Er is iets niet in orde en daar moet iets aan gedaan worden. Acute pijn heeft meestal een duidelijke oorzaak, bijvoorbeeld een verwonding of infectie. Na rust of behandeling gaat deze pijn weer over. Pijn kan echter ook chronisch worden. We spreken van chronische pijn als pijnklachten langer dan drie maanden blijven bestaan. Er is dan geen één op één relatie (meer) met het oorspronkelijke letsel. Vaak zijn er meerdere redenen waarom de pijn blijft. Belangrijk is om inzicht te krijgen in uw persoonlijke situatie. Onze fysiotherapeuten zijn gespecialiseerd in het begeleiden bij chronische pijn. De basis van de behandeling is gericht op het inzichtelijk maken van uw gehele situatie.


Chronische pijn behandelen De kern van onze begeleiding is uitleggen waarom pijn aanwezig blijft: pijneducatie. Het is belangrijk dat u begrijpt waar uw pijn vandaan komt, hoe het pijnsysteem werkt en hoe pijn wordt ervaren. Inzicht hebben is een belangrijk deel van de begeleiding. We geven u bovendien advies en middelen om zelf met uw pijn en pijnbeleving aan de slag te gaan, zodat de pijn beter te hanteren is. Maatwerk is daarbij heel belangrijk: u als persoon staat altijd centraal in het behandelplan. Hier links naar erg heldere en duidelijke filmpjes over chronische pijn. https://www.youtube.com/watch?v=w_QMovjlzmk https://www.youtube.com/watch?v=ikUzvSph7Z4


Laat pijn uw leven niet bepalen Een mogelijk onderdeel van de behandeling en begeleiding bij chronische pijnklachten kan het geleidelijk opbouwen van de belastbaarheid zijn. Zo helpen we u om het pijnlijke gebied langzaam weer te belasten, zodat u weer vertrouwen krijgt in uw lichaam. Dat geeft u de regie over uw leven terug. Bij de behandeling van chronische pijnklachten werkt Fysiotherapie Van Hoof nauw samen met disciplines als ergotherapie, psychologie, neurologie, pijnartsen, orthopeden en revalidatieartsen. Er is ook een gratis online cursus, waarbij u op wetenschappelijk onderbouwde manier gaat leren hoe het verminderen van de symptomen werkt en het terugkeren naar het leven dat u wilt leven. Meer informatie bekijk de website.

bottom of page