top of page

Aandoeningen

Elleboog-pols-hand

Pijn aan de arm, elleboog, pols of hand is erg vervelend. Bent u daaraan geblesseerd, bijvoorbeeld door een tennisarm pees- of slijmbeursontsteking, dan heeft u daar mogelijk bij al uw bezigheden last van. Eenvoudige handelingen kunnen soms zelfs onmogelijk worden. De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid achterhalen de oorzaak van uw klachten en maken voor u een behandelplan op maat.

Peesontsteking hand

Vaak is de oorzaak van een peesontsteking te wijten aan een overmatige prikkeling van de spier of pees of door een blessure. Als een beweging vaker wordt herhaald kunt u hier last van krijgen. We zien vaak dat sporters die intensief trainen, ook een peesontsteking krijgen.


De oorzaken van een peesontsteking

Een peesontsteking veroorzaakt pijn en irritatie rondom de hand. Daarnaast kan er ook een gezwollen, rode zone ontstaan boven de ontstoken pees en kan de plek warm aanvoelen. Tijdens het bewegen van de hand voelt u pijn. Er is sprake van stijfheid en in sommige gevallen is er gekraak hoorbaar tijdens het bewegen.

bottom of page