top of page

Aandoeningen

Klachten bij het ouder worden

Wie ouder wordt, krijgt vaak te maken met lichamelijke of geestelijke veranderingen. Veranderingen die veel invloed hebben op uw dagelijks leven en dat van uw naasten.

Voorbeelden van ouderdomsgerelateerde klachten

  • Lopen kost u meer moeite.

  • U heeft moeite met opstaan uit uw stoel.

  • U voelt zich minder stabiel, bent gevallen of bent bang om te vallen.

  • Dagelijkse activiteiten kosten u meer moeite, bijvoorbeeld nadat u ziek bent geweest of in het ziekenhuis heeft gelegen.

Onze specialisten ontwikkelen oefeningen op maat voor u, waarmee u uw mobiliteit en zelfstandigheid zoveel mogelijk kunt behouden. Bewegen heeft een positieve invloed op verouderingsprocessen en kan ook bijdragen aan het vertragen van chronische ziektes.

Ondersteunen van mantelzorgers Onze therapeuten hebben veel kennis van til- en verplaatstechnieken en kunnen mantelzorgers hierover adviseren. Ook over het ziektebeeld, de vooruitzichten, de behandeling, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen bieden onze specialisten deskundig advies en begeleiding.


Multidisciplinaire samenwerking Binnen Expertisecentrum RevaVitaal Valkenswaard werken we samen met andere disciplines, zoals de ergotherapeut, diëtiste, podotherapeut en wijkverpleegkundigen. Samen stellen we voor u een behandelplan op maat samen, met als doel dat u zo lang mogelijk zelfstandig kunt blijven functioneren.

bottom of page