top of page

Behandelingen

EPTE-elektrolyse

EPTE-elektrolyse: behandeling van peesklachten

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid beschikt over de meest innovatieve behandelmethoden voor peesklachten, waaronder Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE). De behandeling vindt plaats onder echogeleiding, waarbij we een heel dun naaldje in het aangedane gebied brengen. Via elektrische stroom wordt een biochemisch proces in gang gezet dat weefsels herstelt. EPTE-behandeling wordt altijd ondersteund met een oefenprogramma op maat. Die combinatie helpt om zelfs hardnekkige chronische peesklachten te verminderen.

Last van een chronische pees blessure zoals een achillespees/ kniepees/ schouderpees/tenniselleboog of hielspoor/fascitis plantaris die maar niet over gaat ondanks diverse behandelmethoden?

Echogeleide Percutane Electrolyse (EPTE) is dé nieuwste behandeltechniek en meest innovatieve behandelmethode voorspier en pees klachten op dit moment!

De therapie bestaat uit enkele behandelsessies waarbij een dunne naald onder echogeleiding naar het aangedane gebied in de pees wordt gebracht. Door middel van het EPTE apparaat wordt een lage intensiteit galvanische stroom toegediend. Dit zet een aantal chemische en fysiologische processen in gang die leiden tot weefselherstel. Een EPTE behandeling is niet een op zichzelf staande therapievorm, het wordt gecombineerd met een daarop afgestemd evidence based oefenprogramma.


De combinatie van EPTE met oefeningen is een hele krachtige en hiermee kun je zelfs heel vervelende chronische peesblessures beter maken. Vaak is het niet nodig meer dan 4-6 keer te behandelen met EPTE en men streeft naar een significante pijnvermindering binnen deze sessies. Chronische peesblessures kosten echter tijd om volledig pijnvrij te worden. Het beleid van een opbouwend oefenprogramma kan dan worden doorgezet. EPTE is nodig voor het doorbreken van de vicieuze cirkel en met de oefeningen dient de klacht uiteindelijk helemaal over te gaan.


Een behandeling middels Percutane Electrolyse Therapie is niet pijnlijk, hoogstens oncomfortabel. De naald is zeer dun en gaat rechtstreeks in het probleemgebied. Alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.


De voordelen van EPTE behandeling

  • Nauwkeurige behandeling direct in de locatie

  • Gezond weefsel wordt ontzien

  • Geringe foutmarge door begeleiding van echografie

  • Snel effectief, al 4-6 behandelingen minder pijn

  • De behandeling is niet pijnlijk

  • Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen


Kosten en vergoeding De EPTE behandeling valt binnen het domein van de fysiotherapie en daarvoor geldt het reguliere fysiotherapie tarief. Wilt u snel van uw pijnklachten af? Wacht dan niet te lang en bespaar u lange fysiotherapie trajecten door een afspraak te maken voor een EPTE behandeltraject.

bottom of page