top of page

Behandelingen

ReAttach

Wat is ReAttach?

ReAttach is een methode binnen de revalidatie. Het doel is het verbeteren van sensorische integratie en het opheffen van belemmeringen. Hierdoor wordt het makkelijker voor u om complexe handelingen en dubbeltaken uit te voeren. Ook verbetert ReAttach de ontspanning, waardoor bewegen minder energie kost en vermoeidheidsklachten kunnen afnemen. Internationaal is er wetenschappelijke erkenning voor deze therapievorm.

Behandeling ReAttach ReAttach is een rustige en milde behandeling en bestaat uit vijf sessies. Een gespecialiseerde therapeut voert nauwkeurig metingen uit, mede aan de hand van het invullen van vragenlijsten. De meetresultaten worden anoniem verstuurd naar het ReAttach Therapy Institute en worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek.


Voor wie is ReAttach geschikt? ReAttach is onder andere geschikt voor mensen met:

  • Aandachtsproblemen en prikkelverwerking.

  • Posttraumatische stress.

  • Angst, stressklachten, burn-out.

  • Chronische pijnklachten.

  • COVID -19 (hersenmist, chaos in het hoofd, aandacht/concentratieproblemen of geheugenproblemen)

  • Vertrouwen terugkrijgen in je lichaam (bijv na diagnose kanker)





Reviews

Arnissa

Mijn ervaring ; in het begin vond ik het lastig te begrijpen hoe dit mij kon gaan helpen. Nadat Kiara mij goed had uitgelegd hoe het precies werkt en na een aantal sessies voelde ik echt verschil, tijdens de sessies maar ook zeker erna! Ik kan nu weer beter tegen prikkels, mijn geheugen is ook wat vooruit gegaan en ik kan beter tegen geluiden. Super fijn want daar liep ik echt tegen aan! Ik ben ontzettend blij met deze vorm van therapie.


Ingrid

Naar aanleiding van een heftige Covid-bestemming in maart 2021, heb ik een revalidatie-traject gevolgd bij Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid. Ik heb een goede begeleiding gehad van de fysiotherapeuten, ergotherapeut en psycholoog, waarbij ik fysiek enorm vooruit ging na de acceptatie van mijn longcovid. Echter kwam er uiteindelijk een heel duidelijk punt in dit proces naar boven en dat was de prikkelverwerking. De prikkels maakte me moe, kwetsbaar en heel prikkelbaar als het allemaal teveel werd. In overleg met de ergotherapeut is toen voorgesteld om de Reattach-therapie te gaan volgen om te kijken wat dit voor een effect op mijn verdere herstel zou kunnen hebben. Ik kon steeds meer geluiden aan waardoor alles een stuk rustiger voor me werd en waardoor ik de prikkels beter aankon en daardoor er ook minder vermoeid van werd. Ik heb hierdoor echt heel veel extra stappen gemaakt en ik kan het echt iedereen aanraden die met een stukje prikkelverwerking zit. Ik ben zo blij dat mij die kans is aangeboden en door nu goed naar mijn lichaam te luisteren en onnodige prikkels op voorhand uit te schakelen.


Louise (65 jaar)

Ik ben er blanco mee gestart, wist niet wat ik kon verwachten. Maar me positief opgesteld. Ik

kan niet uitleggen wat er is gebeurd, maar ik ben rustiger geworden, kan beter relativeren en

laat me niet meer zo beïnvloeden door alles wat er om me heen gebeurt.


mw M. (35 jaar)

ReAttach heeft er voor mij voor gezorgd dat ik intern meer rust ervaar. Ik voel mij minder

snel persoonlijk aangevallen en kan beter prioriteiten stellen in wat ik wel en niet doe.

Prettige benadering door Lea.


Carla (60 jaar)

Wat ReAttach gebracht heeft is dat ik de dingen of problemen daar kan laten waar ze thuis

horen en niet meer bij mij laat komen. Zelf kan ik nu mijn grenzen ook duidelijk aangeven,ik

zeg geen ja meer als ik dingen echt niet wil/kan en geef er ook geen uitleg meer voor

waarom. Ik was me vaak enorm aan het verantwoorden voor de keuzes die ik maakte, wat

me veel energie kostte.


bottom of page