top of page

Leefstijl

Leefstijl betekent letterlijk ‘de manier van leven’. Als we het over leefstijl hebben zijn er vijf aspecten die belangrijk zijn om te noemen, de BRAVO-aspecten: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Ontspanning/herstel. Het kan een leidraad vormen voor een gezonde leefstijl en focust zich niet alleen op de fysieke gesteldheid maar ook zeker op de mentale gesteldheid. Gezondheid is immers meer dan niet-ziek-zijn; de kwaliteit van je leven verbetert, je hebt meer energie, je bent beter bestand bent tegen stress en je veroudert minder snel.

 

De manier van leven heeft te maken met het gedrag wat je vertoond, bewust (5%) of onbewust (95%). Gedrag is de manier waarop of waarom iemand iets doet. Dit is dan ook niet zomaar aan te passen, want verleidingen en gewoontes liggen altijd op de loer. Denk aan: neem ik dat ijsje wel of niet? Eet ik een boterham achter de computer of maak ik tijdens de lunchpauze een ommetje? Blijf ik thuis om tv te kijken of zoek ik gezelschap op?
We leven in een omgeving met steeds meer ongezonde verleidingen en moeten dus weerstand opbouwen. Het bewust worden van je leefstijl en wat de gevolgen zijn, dit onderkennen en accepteren om hier vervolgens naar te leven, dat is gedragsverandering. 

 

Het is goed om af en toe stil te staan bij hoe je je voelt en of er dingen zijn die je wilt verbeteren. Door een brede kijk te hebben op je gezondheid, kun je zien wat voor jou op dit moment belangrijk is. Stel jezelf de volgende vragen: voel jij je happy met wie je nu bent? Ben je tevreden met je gewicht? En met je conditie? Waarin zou je jezelf graag willen verbeteren?

 

Onze fitcoaches en tevens leefstijlcoaches kijken samen met jou naar je huidige leefstijl. Ze ondersteunen je om in het dagelijks leven betere en gezondere keuzes te maken. 

bottom of page