top of page

Aandoeningen

Stuitklachten

Stuitklachten ontstaan meestal na een val of na een bevalling. De klachten kunnen recent zijn ontstaan, na een val, maar vaak lopen mensen er al jaren mee rond.

Wie is er nou niet in zijn kinderjaren ooit, tijdens het spelen op de glijbaan of een val van schommel of stoel, op zijn stuitje/billen terecht gekomen?

NIMOC-methode

Mogelijk kan de NIMOC-methode hierin iets voor u betekenen.

NIMOC is een relatief nieuwe behandelmethode binnen de bekkenfysiotherapie.

NIMOC is de afkorting van Non-Invasive Mobilization of the Os Coccyx. Dit betekent een uitwendige behandeling van het os coccygis. In gewoon Nederlands is dit een herstel van de afwijkende stand van het stuitje door een milde, uitwendige mobilisatie welke in zit wordt uitgevoerd en die bijna nooit pijnlijk of belastend is.


De NIMOC-methode is geen behandeling op zich maar wordt vaak gecombineerd met een triggerpointbehandeling (punten in spieren die vaak heel pijnlijk zijn) en/of ontspanningsoefeningen van de bekkenbodem.


Maar ook bij patiënten met lage rugklachten, incontinentieklachten voor urine of ontlasting, seksuele pijnklachten of patiënten die moeite hebben om de urine of ontlasting kwijt te raken, wordt vermindering van de klachten gezien middels het toepassen van de NIMOC-methode.

bottom of page