top of page

Over Van Hoof

Ontwerp zonder titel (43).png

Meer dan alleen fysiotherapie in Valkenswaard en omgeving

Van Hoof is een regionale brede toppraktijk met vijf vestigingen in Dommelen, Westerhoven, Riethoven, Steensel en Valkenswaard. Het team telt circa 25 medewerkers waarvan twintig fysiotherapeuten. Ons motto is ‘excellent in zorg’. Dat betekent dat de kwaliteit van onze zorg van topniveau is. Welke klacht u ook heeft, wij hebben daar een topspecialist voor in huis.

Samenwerking
Samenwerken staat bij ons hoog in het vaandel. Samen werken we met u aan uw gezondheid. Waar nodig werken we samen met meerdere collega’s aan uw herstel. Daarnaast werken we intensief samen met een netwerk van zorgspecialisten en zorgpartners, zoals medisch specialisten, huisartsen, ergotherapeuten, logopedisten, podotherapeuten, psychologen, thuiszorg, sportverenigingen en de gemeente. We zoeken graag de verbinding.

Verschillende expertisecentra
Naast onze brede fysiotherapiepraktijk hebben we verschillende expertisecentra waar we onder andere complexe klachten behandelen:

  • Nekcentrum Valkenswaard

  • Expertisecentrum RevaVitaal revalidatie, neurologie, geriatrie

  • Expertisecentrum Lies+buikwand

  • Expertisecentrum Sport+Revalidatie De Wedert

  • Expertisecentrum Oncologie

  • Q-Axis

  • +Data
     

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid is een PlusPraktijk
Van Hoof is een PlusPraktijk. Dit is een kwaliteitskeurmerk fysiotherapie van Zilveren Kruis Achmea. Het houdt in dat we voldoen aan hoge kwaliteitseisen en we steeds vernieuwen op het gebied van kennis, behandelingen en apparatuur. We hebben ruime openingstijden, zijn goed bereikbaar en onze wachttijden zijn kort. Bovendien werken we nauw samen met andere zorgverleners, zoals huisartsen en medisch specialisten. Innovatie betekent voor ons dat we vandaag werken aan de zorg voor morgen. 21% van alle fysiotherapiepraktijken in Nederland is een PlusPraktijk of heeft een ander kwaliteitskeurmerk.

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid: onze werkwijze
Voor onze fysiotherapeuten staat de mens achter de klacht altijd centraal. We werken vanuit uw klacht of vraag, niet vanuit een behandeling. Samen met u achterhalen we eerst waar uw klacht vandaan komt (aan de hand van gesprekken en aanvullend lichamelijk onderzoek) en maken vervolgens een behandelplan op maat. Daarbij zetten we de specialisten in die nodig zijn. We hebben specialisten op een groot aantal gebieden zelf in huis. We hebben een brede kijk op gezondheid en ‘positieve gezondheid’ vinden we heel belangrijk. Het accent ligt op u zelf: u heeft de regie over uw herstel.

Verschil tussen laag-, midden- en hoogcomplexe zorg
Fysiotherapie Van Hoof maakt bij elke cliënt een onderscheid in laag,- midden- en hoog complexe zorg. Een juiste inventarisatie (triage) bij binnenkomst zorgt ervoor dat de juiste, meest effectieve interventies worden ingezet. 

Multidisciplinaire samenwerking in 1,5 lijn
Samenwerking tussen de verschillende disciplines is bij Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid vanzelfsprekend. Binnen onze expertisecentra is er sprake van 1,5e lijnszorg. Dat is de complexe zorg uit de tweede lijn die in ziekenhuizen en verpleeghuizen wordt gegeven, gecombineerd met de eerstelijnszorg en dan dicht bij huis.

Midden in de samenleving
Als centrum in Valkenswaard en omgeving zoeken we actief de verbinding met bedrijven, de gemeente, zorginstellingen, scholen en sportverenigingen. We staan midden in de samenleving van de regio De Kempen. Doel van deze verbinding is om zoveel mogelijk mensen in beweging te krijgen. We willen juist kwetsbare ouderen, mensen met een beperking en mensen met een kleine portemonnee de kans bieden om te bewegen, samen te zijn en plezier te hebben.

Over Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid

bottom of page