top of page

Behandelingen

Bekkenfysiotherapie

Wat is bekkenfysiotherapie?

Bekken(bodem) fysiotherapie is een erkende specialisatie binnen de algemene fysiotherapie en behandelt klachten in het gebied van bekkenbodem, buik, bekken en lage rug. De bekkenbodem, (dwarse) buikspieren en het middenrif moeten een dynamisch samenwerkend geheel zijn. Is dat niet het geval, dan ontstaan er mogelijk klachten betreffende de gewrichten in het bekken / lage rug en/of heup. En vaak speelt de bekkenbodem een grote rol bij klachten met plassen, ontlasten, verzakkingen, stuitpijn of seksuele klachten. Bekkenfysiotherapie helpt bij het oplossen van deze klachten.

Alles is bespreekbaar in een open gesprek Onze gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut gaat met u in gesprek. Tijdens het gesprek kan alles open worden besproken zonder dat u zich hoeft te schamen. We vinden het belangrijk dat vertrouwen de boventoon voert. Vervolgens wordt er een behandelplan op maat gemaakt. Het behandelplan bevat ook uitgebreid en persoonlijk advies over ademhaling, houding, beweging, voeding en eventuele hulpmiddelen. De bekkenfysiotherapeut vormt veelvuldig een team met de manueeltherapeut bij specifieke klachten aan bekken en rug-regio met mooie resultaten.


Ook voor klachten bij urine verlies, terugkerende urineweginfecties, vaak moeten plassen of veel aandrang voelen, verzakkingen zonder of begeleiding bij operaties, prostaat klachten / prostaatoperaties, pre en post partumklachten, obstipatie klachten en ontlastingsverlies kunt u bij onze bekkenfysiotherapeuten terecht.


Seksuologische counseling In ieders leven is seksualiteit belangrijk, en voor veel mensen gelukkig ook prettig. Toch gaat fijne seks niet altijd vanzelf en kunt u vragen, onzekerheden of problemen hebben. Gelukkig is dit met de juiste hulp veelal goed op te lossen. Vaak is het moeilijk om hulp te vragen omdat seks als iets intiems of persoonlijks wordt beleefd.

Tijdens het consult seksuologie kunt u uw problemen of vragen rondom seksualiteit bespreken. Het is een laagdrempelige methode van kortdurende hulpverlening met als doel het opheffen van de seksuele klacht.

Onze bekkenfysiotherapeute Brigitte Senft heeft zich door middel van een post-HBO opleiding counseling seksuologie gespecialiseerd in het oplossen en behandelen van problemen op het gebied van seksualiteit.


Wanneer seksuologische counseling? U kunt hierbij denken aan:

  • Verschil in seksuele behoefte of verlangen

  • Geen of minder zin in vrijen

  • Geen opwinding voelen of lichamelijk niet (voldoende) opgewonden raken

  • Pijn bij de gemeenschap

  • Te snel, vertraagd of niet tot een orgasme komen

  • Erectieproblemen

  • Vaginisme (pijn bij vrijen) of angst voor gemeenschap

  • Veilig vrijen

  • Ontevredenheid m.b.t. uw seksuele relatie

  • Gezonde en ongezonde seksualiteit in verschillende levensfasen

Werkwijze van seksuologische counseling

In het eerste gesprek worden uw klachten en vragen geïnventariseerd. Het gesprek zal in het teken staan van probleemverheldering en er wordt bekeken wat de wensen en verwachtingen zijn. Er is aandacht voor relationele, lichamelijke en psychische factoren.

Er wordt dan oplossingsgerichte en praktische hulp geboden. De hulpverlening bestaat uit een combinatie van gesprekken en praktische opdrachten die je thuis kan uitvoeren. Heeft u vragen of wilt u persoonlijk advies dan kunt u contact opnemen met Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid.


Locaties

Onze bekkenfysiotherapeuten werken vanuit verschillende locaties.


Therapiecentrum Valkenswaard, Antwerpsebaan 10 5554 JV Valkenswaard

Dommelen, Escudohof 2 5551 DD Dommelen

Westerhoven, Provincialeweg 18 5563 AH Westerhoven

Eersel, Hint 7C 5521 AE Eersel


bottom of page