top of page

Behandelingen

Blessurepreventie

Sport, bewegen en gezondheid zijn hot in Nederland. Denk maar eens aan al die reclames van bekende sportkleding, sportmerken, voedingsartikelen en ga zo maar door. In Nederland sport meer dan de helft van de inwoners minimaal 1x per week. Hardlopen, fitness en voetbal zijn enorm populair. Het is dus ook niet vreemd dat er in deze sporttakken veel blessures ontstaan. De aandacht voor sportblessure preventie is de laatste jaren aanzienlijk toegenomen.

Uit het Letsel informatie systeem van VeiligheidNL in 2017 kwam naar voren dat meer dan de helft van de sporters geblesseerd raakte aan het been. Letsel aan knie en enkel wat erg veel voorkomend. Een verstuiking, verdraaiing of bandletsel aan de knie kwam vaak voor evenals als spier of peesletsel aan het been.

Wilt u het risico op een blessure voor uzelf, uw team of uw vereniging beperken. Neem dan contact op met Sport+ Revalidatie de Wedert en informeer naar de mogelijkheden.

Bron: Letsel Informatie Systeem (LIS) 2017, VeiligheidNL

Loopscholing - training Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert biedt individuele loop analyses met advisering over uw looptechniek en loopbelasting. Zo wordt er o.a. gekeken naar individuele belasting- belastbaarheid, trainingsintensiteit, schoeisel, looppatroon en (over)pronatie van de voet.

Specifieke looptechnieken komen aan bod welke direct toepasbaar zijn in de praktijk. Indien er sprake is van onderliggende blessures kan er meteen geschakeld worden gezien de multidisciplinaire setting. Dit allen met als doel om verdere blessures in de toekomst te voorkomen.


Teambegeleiding Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert begeleidt naast individuele sporters ook teams en sportverenigingen. Onder deze teambegeleiding vallen sportmedische begeleiding, blessurebehandeling, blessurepreventie en prestatiebevordering op basis van de fysieke ontwikkeling van sporters. We brengen bijvoorbeeld fysieke vaardigheden in kaart, bepalen de groeicurve, meten de lichaamssamenstelling en voeren fysieke testen en metingen voor teams uit. Is uw vereniging op zoek naar sportmedische ondersteuning? Neem dan contact op met Peter Dommels of Nancy Koolen en we kijken graag wat we voor uw vereniging kunnen betekenen!

Voetbalvereniging RKVV Bergeijk

VV BES

RKVV Dommelen

VV Terlo

VV de Valk


Hockeyvereniging HOD


Turnvereniging Tonido


Tennisclub TOS


Bergeijk LTV Dommelen


Atletiek AVV


Zwemvereniging Tempo


Overige potentiële Sv Valkenswaard

partners


De watervrienden Rugby the Vets

SV DOSL Wandelvereniging voetje voor voetje

TC Leende TC Valkenswaard

VHC handbal Golfclub the Woody

HV Bergeijk Boksschool Out of the Boks

ZSC Budosport van Geel

RKVV Riethoven


bottom of page