top of page

Behandelingen

GLAD

Knie- of heupprothese voorkomen met voorlichtings- en trainingsprogramma
Als eersten van Nederland starten Máxima MC (MMC), huisartsenorganisatie PoZoB en fysiotherapeuten in regio Eindhoven met GLA:D®. Dit is een voorlichtings- en trainingsprogramma voor patiënten met heup- en knieartrose, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Het programma vermindert pijn en voorkomt dat klachten verergeren. Zo kunnen patiënten in hun eigen buurt en met eigen inzet een knie- of heupprothese uitstellen of zelfs voorkomen.

Samen met orthopedisch chirurg Willem den Boer haalde Van Doesburg het Deense programma GLA:D® (Good Life with Osteoarthritis in Denmark) naar MMC: “GLA:D® is een programma dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten. Door een duidelijk behandelplan en afspraken met huisartsen en fysiotherapeuten krijgen patiënten dezelfde voorlichting en dezelfde oefentherapie bij de fysiotherapeut.”

Wij als Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid zijn hier onderdeel van. De voorlichtingssessies vinden plaats in het ziekenhuis, waar de patiënten informatie krijgen over onder meer de symptomen, risicofactoren en het omgaan met artrose. De behandeling bij één van onze fysiotherapeuten, duurt zo’n zes weken en bestaat uit ongeveer twaalf oefensessies. De fysiotherapeut van Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid, maakt voor elke patiënt een persoonlijk programma dat past bij zijn of haar situatie.

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid Heeft u pijn of klachten bij het bewegen? Dan helpt Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid in Valkenswaard en omgeving u graag om die klachten aan te pakken. We zijn gespecialiseerd in alle vormen van eerstelijns fysiotherapie. U kunt bij ons terecht met eenvoudige én complexe klachten. Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid is een brede toppraktijk en is bovendien aangemerkt als PlusPraktijk. We voldoen aan hoge kwaliteitseisen en vernieuwen steeds op het gebied van kennis, behandelingen en apparatuur. We werken ook intensief samen met een breed netwerk van specialisten en zorgpartners. Excellent in zorg Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid is excellent in zorg. Dat betekent dat we voor elke klacht een topspecialist in huis hebben. Onze fysiotherapeuten kijken verder dan alleen de klacht. We kijken naar u als persoon, achterhalen de achterliggende oorzaken van uw klacht en maken vervolgens een behandelplan op maat, eventueel in samenwerking met andere specialisten. Persoonlijk, betrokken en innovatief: daar staat Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid voor. Bent u op zoek naar een gespecialiseerde fysiotherapeut in de regio Valkenswaard en Bergeijk, neem dan contact met ons op.

bottom of page