top of page

Behandelingen

Neurologische revalidatie

Bij RevaVitaal is een groot aantal fysiotherapeuten gespecialiseerd in het behandelen van mensen met neurologische aandoeningen. Zij zijn naast fysiotherapeut ook neurorevalidatie therapeut. Aandoeningen op neurologisch gebied zijn erg complex. Vaak zijn denken en doen verstoord, met als gevolg problemen op het gebied van bewegen, communicatie, eten en drinken, wonen, werken en relaties.

Neurorevalidatie richt zich op het zo goed mogelijk leren functioneren na Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH). Het is een leerproces, waarbij we samen uw mogelijkheden doorlopen met therapie of aanpassingen. Onze aanpak is vaak multidisciplinair. Meerdere specialisten maken samen een behandelplan, onder regie van de huisarts, neuroloog of revalidatiearts.


Doelen bij neurorevalidatie

  • Met neurorevalidatie leert u opnieuw functies en vaardigheden aan. Dit geldt bij ziektebeelden waar vooruitgang geboekt kan worden, zoals een beroerte.

  • Het behouden van functies, vaardigheden, kracht en conditie bij aandoeningen waarbij herstel niet mogelijk is. Dit geldt bij progressieve ziektebeelden als de ziekte van Parkinson en dementie.

  • U leert de geleerde functies en vaardigheden toepassen en omgaan met hulpmiddelen.

  • Het voorkomen van complicaties. Het revalidatieproces wordt gehinderd en de kwaliteit van leven vermindert als complicaties optreden.


Behandeling kan zowel in onze praktijk als thuis plaatsvinden.


bottom of page