top of page

Behandelingen

Sportdietetiek

Voeding en sport horen bij elkaar. De juiste voeding, aangepast op uw sportieve activiteiten, helpt u sneller te herstellen en beter te presteren. De hoeveelheid koolhydraten, eiwitten, vitamines, mineralen en vocht die u inneemt, hebben directe invloed op uw sportprestaties. Goede voeding helpt u uw gewenste lichaamsgewicht te bereiken en kan lichamelijke klachten, zoals maag- en darmklachten of vermoeidheid, helpen voorkomen.

Vragen over voeding beantwoorden De intensiteit, duur en hoe vaak u per week sport heeft invloed op uw persoonlijke voedingsbehoeften. Een krachtsporter heeft andere behoeften dan een duursporter. De diëtist kan uw vragen over voeding bij sport beantwoorden en samen met u een passend voedingspatroon samenstellen.


De diëtist geeft antwoord op vragen als: Ik weet niet hoeveel vocht ik nodig heb en wat ik het beste kan drinken tijdens de trainingen/wedstrijden.

  • Ik ben aan het trainen voor de marathon en wil me zo goed mogelijk voorbereiden. Welke voeding past daarbij?

  • Ik hoor veel verschillende geluiden over eiwitten, hoeveel en op welke momenten heeft mijn lichaam (extra) eiwitten nodig?

  • Mijn trainingen zijn vaak gepland tijdens etenstijd. Wat kan ik het beste eten van tevoren en hoeveel tijd moet er tussen het eten en de training zitten?

  • Door een blessure kan ik tijdelijk minder trainen en ik wil liever niet aankomen.

De diëtist zorgt voor een persoonlijk advies op maat en maakt indien nodig voeding- en opbouwschema’s die u verder helpen.


Begeleiding sportdiëtist De begeleiding van de sportdiëtist kan bestaan uit individuele begeleiding, groepsbijeenkomsten, workshops en het adviseren over voeding in (sport)kantines. Ze biedt begeleiding op maat, vaak in samenwerking met de andere disciplines van het team van Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert.

bottom of page