top of page

Behandelingen

Sportfysiotherapie

Wat is Sportfysiotherapie?

De sportfysiotherapeuten van Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid richten zich op het herstel van uw blessure en terugkeer in uw sport. De blessure kan veroorzaakt zijn tijdens sportbeoefening, maar dat hoeft niet. De therapie richt zich op het versterken van de spieren, het normaliseren van bewegingspatronen, het verbeteren van de actieve stabiliteit en uw uithoudingsvermogen. Indien gewenst gaan we aan de slag met oefeningen en trainingen die gericht zijn op het volledig hervatten van de sport.

Beweegprogramma’s Onze sportfysiotherapeuten bieden hulp bij het revalideren bij enkelverzwikkingen, kruisbandletsels (voorste- en achterste kruisband), kniebandletsel, heup- en rugblessures maar ook bij schouder of elleboog/handletsels. Daarnaast zijn ze betrokken bij herstel en beweegprogramma’s voor chronisch zieken.Onze sportfysiotherapeuten werken nauw samen met sportartsen, orthopeden en chirurgen.


Doel van sportfysiotherapie Uiteindelijk zijn herstel van de blessure en hervatting van uw dagelijkse activiteiten en sport de belangrijkste doelen van sportfysiotherapie. Andere doelen zijn het verbeteren van kracht, stabiliteit en uithoudingsvermogen en het voorkomen van herhaling van de blessure. Ook als u geen klachten heeft kunt u voor advies, fysieke training of blessurepreventieprogramma’s terecht bij onze sportfysiotherapeuten.


Voor complexe klachten van sporters Bent u sporter en heeft u meer complexe klachten? Neem dan contact op met ons Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert.

bottom of page