top of page

Behandelingen

Sportmassage

Sportmassage kan preventief gebruikt worden vóór een “sport” activiteit, maar ook als aanvulling ter bevordering van herstel na een blessure. Spieren en bindweefsel worden gemasseerd en zullen op die manier aanvullend opgewarmd worden. Het effect na een training of een wedstrijd geeft meer soepelheid en een versneld herstel.

Naast spieren is bindweefsel een heel belangrijk onderdeel van het lichaam. Het is een zeer groot web wat verdeeld zit door het lichaam. Het zit vlak onder je huid en is verweven om en in je spieren. Tussen dat bindweefsel door lopen de bloedvaten, zenuwen en energiebanen. Bij een eenzijdige belasting door bijvoorbeeld een trauma, sport specifiek onderdeel, het ouder worden of overbelasting, droogt het bindweefsel uit. Er kunnen blokkades ontstaan waardoor de bloedvaten, zenuwen en energiebanen bekneld kunnen gaan zitten. Deze beknelling kan dus als een pijnprikkel, of als een vervelend stijf gevoel ervaren worden.


Diepe massagetechnieken kunnen heel goed bijdragen en aanvullen ter bevordering van lichamelijke en geestelijk herstel. Het maakt verklevingen los en het zorgt ervoor dat de uitwisseling van vocht wordt gestimuleerd. Vocht zorgt voor de aanvoer van de nodige zuurstof en voedingstoffen wat de opbouw en herstel van weefsels bevordert. Je zult merken dat het rekken van spieren, pezen en bindweefsel veel soepeler verloopt. Energiebanen in het bindweefsel krijgen meer ruimte en dat geeft een gevoel van vertrouwen en ontspanning. Wij adviseren daarom ook een complete lichaamsmassage van 1 uur.


Vormen van massage

Naast sportmassage kun je bij ons ook terecht voor ontspanningsmassage en stoelmassage.


Extra vakkennis van de sportmasseur

Gediplomeerd: Sportmasseur, Klassieke massage, MLD, Blessurepreventie, Aerobic trainer, Step trainer


Gecertificeerd: Stoelmasseur, Shiatsu gezichtsmassage, Gespecialiseerd sportmasseur bij hardlopers, Medical taping, Assistent hardlooptrainer, Reiki 1 en 2.


Voor wie?

Afhankelijk van de soort massage of begeleiding is de doelgroep divers. Iedereen die zijn spieren goed in conditie wil krijgen kan gebaat zijn bij een goede massage.

bottom of page