top of page

Behandelingen

Sportpodotherapie

Expertisecentrum Sport + Revalidatie De Wedert werkt samen met de sportpodotherapeuten van RondOm Podotherapeuten. RondOm bestaat uit een groot team van deskundige podotherapeuten, ondersteund door zooltechnici en secretariële medewerkers. De sportpodotherapeuten zijn gespecialiseerd in het uitgebreid onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan uw voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Deze klachten belemmeren u in het dagelijks functioneren en het sporten en ontstaan door een afwijkende voetstand of verkeerd looppatroon.

De sportpodotherapeut is onderdeel van ons multidisciplinaire team, dat zich inzet om u de beste zorg te bieden.

Sportpodotherapie Sportpodotherapie is een specialisatie binnen het vakgebied podotherapie. Een sportpodotherapeut heeft na de studie Podotherapie een 2-jarige Post Bachelor opleiding Sportpodotherapie gevolgd; een brede opleiding op het terrein van sport gerelateerde interventies.

Om een sporter zo goed mogelijk te kunnen begeleiden is kennis van ‘de sport’ erg belangrijk. Iedere sport heeft zijn ‘eigen’ bewegingen, schoeisel, attributen, ondergrond en regels. Kijk maar eens naar de verschillen tussen sporten als hardlopen, voetbal, tennis, wielrennen en turnen. Zo kan eenzelfde blessure, bijvoorbeeld een achillespeesblessure, voorkomen bij elke sport. Echter de begeleiding is bij elke sport verschillend. Een ‘one-size-fits-all’-behandeling bestaat daarom ook niet. Kennis van o.a. de biomechanica tijdens het sporten en sportschoeisel vormen de basis voor een effectieve behandeling van de sporter. De sportpodotherapeut kent ‘de sport’ en stemt de begeleiding af op de individuele situatie. Daarnaast zijn ze aangesloten bij de NVvSP (Nederlandse Vereniging van Sportpodotherapeuten) en het SCAS (Stichting Certificering Actoren in de Sportgezondheidszorg).


Meer dan alleen voetklachten! De sportpodotherapeut behandelt sporters van elk niveau, die klachten hebben van de onderste extremiteit (voeten, enkels, knieën) of klachten van de rug of heup als gevolg van het niet goed functioneren van de onderste extremiteit of die een preventief advies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

Een sportpodotherapeut behandelt dus meer dan alleen voetklachten! Een voet beweegt nooit alleen, maar maakt onderdeel uit van de bewegingsketen. Een blokkade en/of storing in deze bewegingsketen kan elders klachten geven. Zo kan een ‘overpronerende’ voet tijdens het hardlopen de oorzaak zijn van een knieblessure. De sportpodotherapeut bekijkt de gehele bewegingsketen en kijkt naar de oorzaak van het probleem.


Ook zonder klachten De meeste mensen gaan pas naar een sportpodotherapeut als er klachten zijn. Maar ook als er geen klachten zijn kun je bij de sportpodotherapeut terecht. De sportpodotherapeut is de specialist bij het herstel en preventie van blessures en het verbeteren van de sportprestatie.

bottom of page