top of page

Nieuws

𝐄𝐞𝐧 𝐦𝐨𝐨𝐢𝐞 𝐝𝐨𝐨𝐫𝐛𝐫𝐚𝐚𝐤 𝐢𝐧 𝐡𝐞𝐭 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞𝐫𝐞 𝐡𝐞𝐫𝐬𝐭𝐞𝐥 𝐧𝐚 𝐂𝐎𝐕𝐈𝐃-𝟏𝟗!

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid

13 jun. 2023

Van Hoof is participeert in de COVR2HOME studie vanuit het Radboud UMC. De eerste deelnemers zijn al gestart maar er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.

Van Hoof is participeert in de COVR2HOME studie vanuit het Radboud UMC. De eerste deelnemers zijn al gestart maar er is nog ruimte voor nieuwe deelnemers.


Voor wie?

Heb je 𝗮𝗮𝗻𝗵𝗼𝘂𝗱𝗲𝗻𝗱𝗲 𝗸𝗹𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝗻𝗮 𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵 𝗲𝗻 𝗯𝗲𝗻 𝗷𝗲 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿 𝗯𝗲𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗹𝗶𝗻𝗴 𝗯𝗶𝗷 𝗼𝗻𝘀 multidisciplinair 𝗖𝗼𝗿𝗼𝗻𝗮 𝘁𝗲𝗮𝗺? 𝗗𝗮𝗻 𝗻𝗼𝗱𝗶𝗴𝗲𝗻 𝘄𝗶𝗷 𝗷𝗲 𝘂𝗶𝘁 𝗼𝗺 𝗱𝗲𝗲𝗹 𝘁𝗲 𝗻𝗲𝗺𝗲𝗻 𝗮𝗮𝗻 𝗲𝗲𝗻 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗥𝗮𝗱𝗯𝗼𝘂𝗱 𝗨𝗠𝗖 𝗱𝗮𝘁 𝘄𝗲𝗿𝗸𝘁 𝗮𝗮𝗻 𝗳𝘆𝘀𝗶𝗲𝗸 𝗵𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹, 𝗳𝘂𝗻𝗰𝘁𝗶𝗼𝗻𝗲𝗿𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗯𝗿𝗲𝗶𝗻 𝗲𝗻 𝗼𝗻𝘁𝘀𝗽𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴.


𝗪𝗮𝘁 𝗵𝗼𝘂𝗱𝘁 𝗵𝗲𝘁 𝗼𝗻𝗱𝗲𝗿𝘇𝗼𝗲𝗸 𝗶𝗻?

Uit eerder onderzoek is gebleken dat een fysiotherapeutische behandeling met een VR-bril een positief effect heeft op het herstel na COVID-19. Van Hoof draagt bij aan onderzoek hoe VR ingezet kan worden in de thuissituatie voor het herstel van mensen met aanhoudende klachten na COVID-19. In overleg met jouw fysiotherapeut wordt bekeken of deelname aan het onderzoek voor jou geschikt is. Mocht je geïncludeerd worden krijg je een VR oefenschema die door jouw fysiotherapeut wordt voorgeschreven, naast je reguliere behandeling. Hiervoor krijg je een VR bril te leen en vragen we je om:- deze oefeningen drie maanden lang- dagelijks drie keer per dag- 10 tot 30 minuten uit te voeren. Het effect wordt door de fysiotherapeut gemeten na 3 en 6 maanden. Daarnaast vragen we je om tijdens de behandeling en zes maanden daarna een vragenlijst in te vullen, om te kijken of de oefeningen effect hebben gehad.


𝗛𝗲𝗯 𝗷𝗲 𝗶𝗻𝘁𝗲𝗿𝗲𝘀𝘀𝗲?

Kijk voor meer achtergrondinformatie op: https://www.radboudumc.nl/lopende-onderzoeken/covr2home


Heb je interesse maar ben je niet onder behandeling bij ons voor revalidatie na COVID-19? Dan is er de mogelijkheid om onder behandeling te komen en vervolgens mee te doen aan de studie. Ook hiervoor kan contact met ons team worden opgenomen.


𝗖𝗢𝗩𝗜𝗗-𝟭𝟵 𝗵𝗲𝗿𝘀𝘁𝗲𝗹𝘇𝗼𝗿𝗴

De regeling paramedische herstelzorg Covid-19 wordt verlengd tot 1 januari 2025. Bij een positieve uitspraak van Zorginstituut Nederland kan de zorg per 2025 in het basispakket opgenomen worden.

bottom of page