top of page

Nieuws

Binnenkort een nieuw programma!

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid

27 dec. 2023

Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor alle chronische en neurologische aandoeningen zoals oncologie, MS, parkinson, post-COVID, CVS, fibromyalgie, CVA, neuropathie, diabetes, aanhoudende lichamelijke klachten,...

“Je krijgt wat… Je hebt wat…. Je moet er mee leren leven….!” Maar hoe?

 

Wat is PPEP4ALL?

Het Patiënt en Partner Educatie Programma voor alle chronische en neurologische aandoeningen zoals oncologie, MS, parkinson, post-COVID, CVS, fibromyalgie, CVA, neuropathie, diabetes, aanhoudende lichamelijke klachten,...  PPEP4all is een programma dat gaat over hoe je jezelf binnen je eigen kracht kan bijsturen. Binnen het programma wordt er wegwijs gemaakt hoe je dit juist mogelijk kan maken, samen met je partner/ mantelzorger. 


Hoe ziet de groep eruit?

Er worden steeds 2 groepen gemaakt tussen de 6-8 personen. Zowel de patiënt als partner / mantelzorger zitten in een aparte groep. In het totaal zullen er 9 bijeenkomsten plaatsvinden. Het zijn er 8 achter elkaar. Hierna wordt er een extra terugkomst moment georganiseerd. Iedere bijeenkomst duurt ongeveer 1,5 uur. Tijdens de bijeenkomsten wordt er actief/ praktisch meegewerkt aan de theorie die onze therapeuten verstrekken.

De therapeuten die hierin begeleiden zijn Daphne van der Jagt (GZ-psycholoog), Tine Kauffmann (ergotherapeut) en Sven Hansen (ergotherapeut).

 

Herken jij je in het volgende?

  • De aandoening heeft een grote impact op mijn leven. 

  • Ik ben onzeker over de toekomst. 

  • Mijn sociale leven wordt steeds kleiner.

  • Ik heb te weinig tijd voor mezelf. 

  • Ik heb minder zin om dingen te doen. 

  • Ik wil niet altijd hoe ik de ander kan helpen. 

Dan kan dit programma je weer op weg helpen!

 

Wat kunt u verwachten?

Praktische handvatten waar jij en je mantelzorger mee aan de slag kunnen. Tijdens deze groepsbijeenkomsten kan je een fijne band verwachten. Het is fijn om samen te zitten en elkaars ervaringen te horen. Vaak leer je ook al veel van elkaar.

Natuurlijk ga je ook praktisch aan de slag met de gegeven theorie. Je toolkit aan kennis en handvatten wordt dus mooi aangevuld. 

Het is belangrijk te weten dat de groepen gemengd worden met verschillende soorten aandoeningen. Dit is bewust gekozen omdat je zo veel van elkaars brede ervaringen kan opsteken.

 

Meer informatie over het programma en verdere kosten, kun je vinden op de website: https://www.ppep4all.nl/patient/ en: https://www.vgz.nl/gezond-leven/services/ppep4all 

bottom of page