top of page

Nieuws

Leefstijlavond 8 februari

Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid

16 jan. 2023

Op 8 februari organiseert Expertisecentrum Sport+Revalidatie, onderdeel van Van Hoof centrum voor therapie & gezondheid, een leefstijlavond. Deze avond zal plaatsvinden in het Therapiecentrum in Valkenswaard, adres: Antwerpsebaan 10, 5554 JV Valkenswaard.

Leefstijl is meer dan voeding

Bij een gezonde leefstijl denken veel mensen direct aan voeding. Maar als je je gezonder en energieker wil voelen, komt er veel meer bij kijken dan alleen voeding.


Van Hoof CTG & leefstijl

Afgelopen jaar heeft Fysio- en Manuele therapie van Hoof een naamsverandering gehad. Therapie doet denken aan begeleiding bij een lichamelijk of mentaal probleem, terwijl van Hoof veel meer biedt op het gebied van gezondheid dan alleen dat. Daarom heten we voortaan van Hoof centrum voor therapie & gezondheid.


Vanaf januari 2023 starten we met twee leefstijlprogramma's (o.a. de Gecombineerde Leefstijl Interventie CooL). We gaan aan de slag met thema’s als bewegen, roken, alcohol/drugs, voeding, ontspanning en slaap. Dat doen we tijdens individuele sessies maar ook in de vorm van groepsbijeenkomsten. Wat is het doel? Hoe is dit te behalen? Lukt het om de veranderingen door te voeren? Hoe gaat het met de anderen mensen uit de groep? Kan men elkaar helpen door ervaringen te delen? Allemaal vragen die we aan bod laten komen. Naast de bijeenkomsten wordt er ook gewerkt aan de fitheid. We testen de conditie en kracht, stellen een persoonlijk schema op en vervolgens wordt er twee keer per week getraind onder leiding van de fitcoach. Het leefstijlprogramma duurt 1 tot 2 jaar en wordt samen op maat gemaakt. 


Voor iedereen bieden we een gratis en vrijblijvend gesprek aan met een van onze leefstijlcoaches/fitcoaches. Zij kunnen in kaart brengen waar de uitdagingen liggen op het gebied van gezondheid, leefstijl en/of vitaliteit.


Aanvullend hierop organiseren we de leefstijlavond. We vertellen meer over waar je aan kunt denken bij leefstijl. We vertellen hoe je je gezonder en energieker kunt voelen.


We vragen je om je vooraf aan te melden voor deze avond zodat we weten hoeveel mensen er komen en zodat we je aanvullend nog informatie kunnen toesturen. Aanmelden kan via info@vanhoofctg.nl


Leefstijlavonden

Elke maand zal er een themabijeenkomst over leefstijl plaatsvinden. Elke bijeenkomst staat er een thema centraal. De themabijeenkomsten vinden elke 2de woensdag van de maand plaats in Therapiecentrum Valkenswaard.

bottom of page