top of page

Oefeningen

Het verhaal van Laurentine, zij kreeg te maken met borstkanker

''Door de trainingen voel ik me fitter en kan ik mijn rol thuis met mijn gezin weer helemaal uitvoeren.''


Laurentine is getrouwd en moeder van twee kinderen. Ze is enkele jaren geleden bij ons expertisecentrum gestart toen ze nog bezig was met de chemotherapie behandelingen. Ze kwam er op 47-jarige leeftijd achter dat ze borstkanker had doordat ze een cyste in haar borst had, onder de cyste zat een tumor. Ze is hiermee naar de dokter gegaan, die haar vervolgens heeft doorverwezen naar het ziekenhuis.


Nadat er een foto en een echo waren gemaakt wisten de artsen genoeg, dit was kwaadaardig. Het was een zeer agressieve tumor die gelukkig klein was van aard. Laurentine is geopereerd, heeft bestraling gehad, heeft chemotherapie en immunotherapie gehad. Vervolgens heeft ze Tamoxifen gehad, dat is een geneesmiddel behorend tot de groep van de selectieve oestrogeenreceptormodulatoren, met een anti-oestrogene werking. Ze kreeg dit medicijn omdat het een hormoon tumor was, waardoor de kans groot was dat het weer zou terugkomen. Ze ging dus vervroegd in de overgang.


''Ik heb mijn behandelingen heel goed doorstaan door positief te blijven en veel liefde van mensen om me heen te krijgen.''


''Ik heb mijn behandelingen heel goed doorstaan door positief te blijven en veel liefde van mensen om me heen te krijgen. Ik kreeg veel bloemen, kaarten en bezoek. Ik wist van mezelf wel dat ik een positief persoon ben, maar dat dat ook gezien wordt door andere mensen is heel mooi om te zien.Het is fijn om te merken dat je belangrijk bent voor anderen. Mijn gezinsleden en mijn therapeuten bleven ook positief en hebben mij hier verder in kunnen helpen. Naast de behandelingen die ik bij het expertisecentrum heb gehad, was het ook fijn om lotgenoten te ontmoeten. Deze lotgenoten maakten op dat moment hetzelfde mee als ik, zij hadden ook chemotherapie. Zij wisten precies hoe het voelde om geen energie te hebben en hoe het is om je niet te kunnen concentreren. Met één woord was er al begrip voor elkaar. Tijdens mijn individuele behandelingen gingen we aan de slag met spierkracht, conditie en energie en kreeg ik oedeembehandelingen. Er werd alles op alles gezet om te zorgen voor verbetering.''


Als gevolg van de vele behandelingen die zij heeft gehad, had ze veel ingeleverd in kracht, conditie en energie. Zij is toen doorverwezen om bij ons training te gaan volgen tijdens de behandelingen. Later kreeg zij als gevolg van de bestraling lymfoedeem, fibrosering en pijnklachten in de borst en flank waarvoor we een behandeltraject gestart zijn. We hebben dus het hele behandeltraject met haar meegemaakt. We hebben veel gesprekken gehad, over serieuze zaken maar we konden ook gezellig praten over haar gezin en ook over haar weg naar werkhervatting.


Gelukkig gaat het nu vrij goed met Laurentine. Door de trainingen voelt ze zich fitter en kan ze haar rol thuis met haar gezin weer helemaal uitvoeren. Door de individuele behandelingen zijn de pijnklachten ook aanzienlijk verbeterd. Ze is niet geheel klachtenvrij maar door acceptatie van de beperking die dit geeft en het zoeken naar wat nog wel kan heeft ze zelfs een hele leuke baan die bij haar past. De behandelingen hebben we inmiddels aanzienlijk af kunnen bouwen. We zijn blij dat we haar op deze manier hebben kunnen helpen en het is fijn om te horen dat zij dit ook als prettig ervaren heeft.87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page